Skip to content Skip to footer

Mobilisaties

Mobiliseren heeft als doel een gewricht beter te laten bewegen en/of voor pijnvermindering te zorgen.

 

Magneetveld therapie

Magnetische velden werken in op verschillende delen van het lichaam om voor pijnverlichting te zorgen en een beter herstel van weefsel.

 

Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een handmatige techniek om overtollig vocht af te voeren en beschadigde lymfebanen te activeren. Het wordt gebruikt bij de behandeling van aandoeningen zoals lymfoedeem en postoperatieve zwelling, en het speelt een belangrijke rol bij het verwijderen van afvalstoffen in het lichaam. klik hier voor meer informatie.

Oefentherapie

bij oefentherapie wordt gefocust op het verhogen van de belastbaarheid van je lichaam.

 

Sportmassages

Net als bij honden zijn massages bij paarden een uitstekende methode om blessures aan het beweginsapparaat te behandelen. Niet enkel mensen maar ook dieren hebben veel baat bij massages. Niet enkel bij revalidatie na bijvoorbeeld een operatie maar ook bij ouderdomskwaaltjes zoals reuma.

Ultrasound

Ultrasound is een behandeling die de dichtheid van de huidlaag tijdelijk verkleint, waardoor kleine openingen tussen de cellen ontstaan en specifieke actieve ingrediënten beter in de huid worden opgenomen.

 

Enkele behandelingen in detail:

Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage betekent letterlijk: “Manueel = met de handen” en “Drainage = draineren/afvoeren” van overtollig vocht. Door manuele lymfedrainage kunnen de beschadigde of inactieve lymfebanen in uw lichaam weer geactiveerd worden waardoor hun functie kan herstellen.

Lymfedrainage wordt gebruikt als onderdeel van de behandeling voor verschillende aandoeningen, waaronder:

  • Lymfoedeem: Een aandoening waarbij er een ophoping van lymfevocht is, meestal in de armen of benen, als gevolg van een gestoorde lymfestroom.
  • Postoperatieve zwelling: Lymfedrainage kan helpen bij het verminderen van zwelling en het versnellen van het herstel na chirurgische ingrepen.
  • Ontgifting: Door het stimuleren van het lymfestelsel kan lymfedrainage helpen bij het verwijderen van toxines en afvalstoffen uit het lichaam.
  • Immuniteitsversterking: Door de lymfestroom te verbeteren, kan lymfedrainage de immuniteit versterken en het vermogen van het lichaam om infecties te bestrijden vergroten.

“Het lymfesysteem bestaat net zoals bij de mens uit verschillende lymfevaten, kanalen en lymfeklieren en ligt voor een groot deel net onder het huidoppervlak. Bij paarden bestaat het lymfesysteem uit maar liefst  8000 lymfeknopen, die verdeeld zijn over het gehele lichaam en telkens voor een bepaald lichaamsdeel verantwoordelijk zijn. Ter vergelijking, mensen hebben maar slechts zo’n 400-600 lymfeknopen in hun lichaam”.

“De lymfeklieren spelen ook een rol bij de vorming van witte bloedlichamen en de vorming van antilichamen, daarnaast kapselen lymfeklieren ook schadelijke bestanddelen van het lymfevocht in. De lymfeklier is dus een soort verzamelpunt van afvalstoffen voordat het wordt afgebroken en daarom zijn lymfeklieren erg belangrijk in het lichaam. Zoals op de afbeelding te zien is, ligt in het linker halsgebied het belangrijkste lymfestation, ‘de terminus’ (lnn cervicales profundi). Dit is tevens het grootste afvoerstation in het lichaam. Het lymfesysteem in het paardenlichaam heeft dus een hele belangrijke taak en werkt daarom ook nauw samen met andere orgaansystemen zoals het zenuwstelsel, de bloedcirculatie en het immuunsysteem”.

Praktijk honden

Jeroom Beckerstraat 7, 2920 Kalmthout

Paarden & andere dieren

Voor de meeste behandelingen kom ik ter plaatse.

Praktijk kine voor mensen

Testersdreef 22, 2990 Wuustwezel – Praktijk aan huis

Bredabaan 566, 2930 Brasschaat – Praktijk MTCA

AnimaReva
Uw dier staat centraal

Webdesign door Tobias.studio